Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Другар(че)

Многу повеќе од само деминутив од зборот другар. Не мора да значи, но најчесто може да се слушне од приселски маалски батиња, почитувачи на кладилница и леб и компири (сиви)

- Со кој беше?- Со едно другарче...

5

Случајни записи:

Кур ми е, двор ми е

Два у Кец

Ич кур да не ти чуе