Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Оноди

Се сретнува и како: изоноди, онади, онодуе гл. (1) Универзален синоним на речиси сите глаголи од Македонскиот јазик.

1. Бабе, ај оноди ми го оризов, не глеам.2. Се онадивте вчера 3. Ми се онодија врвките

7

Случајни записи:

Толчкаџии

Голубар

Шоп