Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Спиење со Маријанти

Маријанти-позната битолска јуродива од ХХ век. Се користи за изразување на неочекуван бран на среќа во нешто коешто усреќениот малку веројатно дека го заслужил според очекувани норми, вештина, знаење, труд. Битолски.

*при играње Бељот.Не играм појќе, шо напрај овој ко со Маријанти да има спиено!

4

Случајни записи:

Сигурна карта

Гранапче

Хорхе