Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Римпапа

Битолски израз за опис за прикриено подол, итар, злобен човек. Ја објаснува верската толеранција на типичен македонски православец кон католицизмот. Кованица од Рим и Папа. Се изговара заедно. Акцентот е на првото „а“.

Ти го мислиш бајче, уствари каков римпапа бил тој!

7

Случајни записи:

Од умрен топол газ бара

Спас ти нема

Правен во г'з.