Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Папафиго

Израз за нешто високо, недостижно. Битолски. Доаѓа од панмарински јазици и го означува највисокото место на највисокиот јарбол на некој брод.

- Види не можи да фати, папафиго му е јаготката!

4

Случајни записи:

Куротресина

Озбилно, озбилен

Кукуличка