Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Мустра / Чанта

именка (ж.р.) Термин со пошироко значење кое укажува на итроштина, снаодливост или пак со кое говорителот искажува изненадување од лицето кому се упатува.

1. Иииии, што мустра си бил ти.2. Кај си ма мустро една, сто пати ти вртев.3. Кај сте бе чанти, сте отишле у кафана, не ѕвоните.

0

Случајни записи:

Пофира

Попско дете на задушница

Десоросоизација