Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Куров ми Ленче

Фраза од непозната етимологија, користено во Скопска регија, која укажува на мрзоволност, пасивност, недостиг на желба.

1. Е сеа, куров ми Ленче, не можам да дојдам.2. И сеа сака да му позајмам 100 денари, куров ми Ленче.

2

Случајни записи:

Зајко

Спин

Ич кур да не ти чуе