Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Маџарлук

Битолски израз; именка во машки род која го определува чинот на седење во кафичите на Широк Сокак и пиење на краткото еспресо во временски период од три сати, обавезно на масата се чуваат клучевите од BMW-то, ајфонот и цигарите, кои најчесто се или Marlboro или Davidoff.

- „Кај си баце?“- „Еве, братче, бркам маџарлук во Пајтон.“

1

Случајни записи:

Тони, ме боли

Отпра' плочата

Пешован