Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Калаштура

Се користи исклучиво за девојки. Доаѓа од грчките зборови кала - убава и штура - празна. Убава и празна. Слично на спонзоруша, *роспија, *урва и слично.

"Која ти е оваа?" "Остај, тешка калаштура"- кога се збори за некоја девојка со сомнителен морал.

7

Случајни записи:

Мајстор

Кец у Два

Цепо