Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Биљмез

Tурски збор раширен во битолско кој означува чоек шо се врти како прдеж в гаќи без некоја посебна причина, туку само прај работи шо ги гледа на околу. Mожи да е глагол и именка.

1. Види го Марко, се биљмези низ град. 2. Шо е Марко? -Биљмез.

1

Случајни записи:

Да да, се сеќавам

Да ти расти бамјата

Ремпере