Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Шанкуре

Битолски израз за можен, потенцијален фраер во стварање. Лице што се замислува и однесува над сопствените капацитети. Бељаџија. Агресивен но наивен. Може да е и глагол.

- Шо се прајш бе шанкуре?- Ај доста се шанкуриш!

18

Случајни записи:

Мрмунда

Ремпере

Кур и пичка се ебат у г'з