Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Пичлеме

Битолски израз за лице кое е агресивно, безобразно, нападно, агресивно но воедно и не баш интелигентно. Ако шанкуре може да има и симпатична нота во себе, пичлеме е изразитно негативна конотација.

Не се прајте ногу пичлемиња, ќе го јајте куро!

14

Случајни записи:

Мише

Добар ден тетине, здраво чичо Тасе

Ќе идеме да јадеме