Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Пемпере

Битолски израз. Именка. Може да означува разни предмети кои се непознати, не ти текнува името одма.Исто значење со зборот курало (види курало)

Го гледаш бе она? -Кое бе? Е она пемперето шо штрчи!

3

Случајни записи:

Да га ебу

Ремпере

Свирање