Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Озбилно, озбилен

1. Мерка за сериозност. Најчесто означува висок степен на тоа колку е сериозен некој. При употреба на овој збор, едноставно се дава до знаење дека посериозно не може да биде. 2. Мерка за вчудоневиденост. Кога нешто е толку неверојатно, кога прашањето“навистина?“ едноставно не е доволно.

- Значи озбилен сум, сељак!- Ја имам клецано онаа!- Озбилно?!?!- Абе бизнисмен е он, озбилен чоек!- Значи работава мора озбилно да ја сфатиме, еј!

2

Случајни записи:

Крлешка

Ебење

На кафе