Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Десоец

Битолски опис на лице со натприродни способности, најчесто бајач. Изразот потекнува од еден, своевремено познат бајач од село Десово, таканаречен: Десоецо.

Абе и тој десоец да не е?

8

Случајни записи:

Дреме као бува на кур

Aј па те барам

Бричикур Стефанов