Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Латвик

Глинен сад ( со две рачки и капак со рачка ) во кој порано се чувала туршија, маст, масло и слично ( а може и да се користи како нокшир ). Значи дека оној на кој му се рече “Латвик“ , дека е празен, глуп, не сфаќа ништо или неможе ништо да направи. Потекло: Штип.

Абе латвик, нели ти кажав како треба? Ништо не си направил.

3

Случајни записи:

Да га ебу

Дремка

Џокац