Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Драпај си мео(т)

Израз со кој се опишува небитност на некоја работа наспроти важноста што (незаслужено) и се придава. Порано, честа фраза кај битолчани.

- А бе, знајш шо работа му свршил Кузе на Паца в општина? Ептен... - Знам бе брат шо му свршил ... Драпај си меот шо му свршил веќе ...

2

Случајни записи:

Не ми џвакај мадињата

Шлаач, шлаење

Дреме као бува на кур