Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Сом

Приглуп, тупав, смотан, бавен машки лик. Како и рибата сом и тој најубаво се чувствува во тиња, ама општествена. Единствен „квалитет“ му е големината. Не е свесен за сопствената ограниченост и особено е опасен ако по партијска или роднинска линија го стават на било која позиција која има контакт со луѓе.

- А бе не ми се верува, вчера Зоко праел журка со жива музика, со кркање и со све. Частел све живо пошто го унапредиле на работа, го стаиле за втор заменик на помошникот на курирот на фабриката за хулахопки во изградба.- Мајко мила...СОМ.

2

Случајни записи:

Побратиме

Пеер

Курождерка