Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Шлаач, шлаење

Лик кој цело време без никаква цел шета по улици - се шлае. Шлаење е исто што и тепање време, акање.

- Што работи комшијава? Ептен зафатен, прв излегува наутро, последен се прибира навечер, каде и да одам низ град на него налетувам.- А бе каква работа, каква зафатеност. Се шлае.

3

Случајни записи:

Разбира се

Водици

Фиромјанин