Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Од старото кино

Битолски израз кој претставува лице, најчесто од постара генерација, и секако според менталниот склоп, уверувања, вредности. Вредносно неутрален. Зависи од контекстот и конотацијата. Нормално дека се изговара со акцентска целост.

Шо си ојдоја тие бе толку рано? Еми остајги нив, од старото_кино се тие...

5

Случајни записи:

Тракатанци

Вутра

Џандар