Испрати ново Најнови Популарни ЧПП

Абдал

архаизам, најверојатно дојден од турскиот јазик, најчесто се користи во источна Македонија. Означува човек со ограничени способности, будала, глупак

Абе абдал низаеден! Абдал еден!

1

Случајни записи:

Цинцилатор

Млак да ти кисне во уста

Курни раце